Body piercing

O Body Piercingu

Body piercing, u stvari, nije ništa novo. U svim kulturama bilo je normalno ukrašavati svoje telo. Tako je u starom Egiptu ukrašavanje pupka bilo rezervisano samo za kraljice, u starom Rimu, prsten u bradavici predstavljao je znak muževnosti, a za vreme Luja XIV, u visokim krugovima smatran je obaveznim za dame. Do početka ovog veka bilo je uobičajeno da zanatlije nose minđuše.

Razvoj pirsinga poslednjih godina, nakon proboja potpomognutog zvezdama poput Naomi Kembel ili video spotom grupe Aerosmith, dokazao je koliko greše svi proroci takozvanog Life-style-a. Danas je pirsing kod žena i muškaraca deo svakodnevnog izgleda, kako u diskoteci tako i na bankarskom šalteru. Isto kao mini suknja ili teksas platno, čiju su modnu smrt toliko puta najavljivali, pirsing je od modnog hita prerastao u klasiku.

Kao što se odlučite za farmerke ili mini suknju, Vaš pirsing treba da se uklapa u Vašu ličnost. Pirsing treba postavljati samo u studiju u kome radi medicinski obučeno osoblje. Samo tako možete biti sigurni da će nakit biti udoban i rana zarasti bez problema.

Uši – Igralište

Nebitno, da li jedan ili deset. Ovde svako može da svojoj mašti pusti na volju. Posebno izazovno deluje pirsing na hrskavom delu uha.

Pupak – Pirsing kraljica

Posebno omiljen kod žena, ali već viđen i kod muškaraca. U toku zarastanje ponekad malo neudoban ali zato nakon toga prelep.

Kako izabrati pravi piercing studio?

Studio mora biti uredan i čist, a osoblje prijatno i ljubazno. Prvi utisak je veoma bitan! Životinjama (na primer, psima i mačkama) nije mesto u prostoriji u kojoj se vrši pirsing. Ukoliko se osećate dobro, niste bolesni, i ne uzimate nikakve medikamente, spremni ste za pirsing. Informativni razgovor mora biti dovoljno jasan. Važno je da Vam se posveti dovoljno pažnje i vremena. Pitajte za nakit koji Vam se prvi put stavlja. U obzir dolaze: titanium, niobilum, PTFE i zlato.  Čelik samo ako je Implantanijum – ne zameniti sa implantatom od čelika.
Vodite računa da osoblje radi sterilno. Osoblje mora dezinfikovati ruke i koristiti rukavice.
Klješta i instrumenti treba da budu sveže dezinfikovani i sterilni.
Igla za bušenje mora biti nova, tj. zapakovana i nekorišćena. Baca se nakon upotrebe!
Posle pirsinga obavezno polako ustanite i neko vreme ostanite u studiju. Pitajte sve što Vam nije jasno.
Obavezno se pridržavajte saveta za negu. Dobra nega sprečava infekciju, ožiljke i nerviranje.

I na kraju, zlatno pravilo za sve one koji imaju urađen piercing ili žele da ga urade – UVEK PITATI!

Obavezno pitajte sve što Vas zanima. Ne postoje glupa pitanja kada se radi o Vašem telu.

Bez razlike za koji se pirsing odlučite, mi u svakom slučaju imamo adekvatan nakit za Vas.
Posebno u toku zarastanja rane potrebno je, radi sprečavanja eventualnih alergija i zapaljenja, obratiti pažnju na veoma kvalitetan nakit i negu. Pored titanijuma mogu se koristiti teflon, niobium, platina ili zlato 18 (kt.). Nikako se ne sme koristiti srebro ili bižuterija. Ako se svež pirsing tretira ispravno, vreme zarastanja traje od 2 do 8 nedelja, u zavisnosti od vrste pirsinga. Kod jezika samo nedelju dana.
Nijedan pirsing nije potpuno bezbolan, ali, nemojte se plašiti. Vaš telesni nakit će biti postavljen od strane obučenog osoblja, koje će lokalnom anestezijom, upotrebom specijalnih igala, odgovarajućeg nakita i pravim savetima za naknadni tretman bol smanjiti na minimum.
Garantovano!