Depilacija toplim i hladnim voskom

Glatka i lepa koža je izraz senzualnosti i lepote. Depilacija i epilacija su sastavni deo opšte nege tela i lica – ideal savremene lepote.

Da biste uklonili neželjene dlačice sa Vašeg tela možete se odlučiti za tradicionalnu metodu voskom, šećernom pastom ili za savremene procedure epilacije laserom,  IPL-om ili elektrolizom.

Razlika između depilacije i epilacije tj privremenog i trajnog uklanjanja malja

Depilacija koja se najčešće primenjuje u kućnim uslovima podrazumeva tretiranje gornjeg dela dlake koji je vidljiv golim okom. Dlaka se uklanja brijačem ili hemijskim razlaganjem dlake uz pomoć krema ili pena za depilaciju.

Depilacija koja se primenjuje u većini salona je ekstrakcija (povlačenje) dlake iz korena uz pomoć toplog ili hladnog voska ili u kućnim uslovima epilatorom na struju (Silk-epil).

U oba slučaja koren dlake je i dalje očuvan i u zavisnosti od brzine rasta dlake nakon 3-6 nedelja se ponavlja tretman, uz napomenu da je neophodno da dlaka ima minimalno dužinu od 0,5cm da bi se depilacija uspešno obavila. Metoda je brza i jeftina. Nedostatak ove metode je mogućnost iritacije kože i urastanja dlake, jer povlačenjem dlake koža se brani zapaljenskom reakcijom i samim tim koža oko pore postaje trvđa a kanal kroz koji treba da izraste nova dlaka postaje uži. Bez obzira na novonastale promene dlaka raste traži svoj put ka površini kože i počinje da se savija. Posledica je  urastanje dlake.

Hollywood Beauty Line depilacija šećernom pastom

Hollywood Beauty Line vam nudi takođe depilaciju šećernom pastom. To su metode za jednokratnu upotrebu, samo se razlikuje tehnika nanošenja i smera povlačenja dlake.

U skladu sa svetskim trendovima naš salon nudi i idealno rešenje za trajno uklanjanje dlačica ND YAG laserom ili pulsnom svetlosnom energijom (IPL-om). A za one koji imaju problem sa svetlim dlačicama kod nas postoji i elektroepilacija.

Za sve nedoumice u vezi izbora metode koja je najbolja za Vaš foto tip kože i pigmentaciju dlake obratite se našem stručnom timu, koji će Vas rešiti neželjenih dlačica i obezbediti Vam produženu negu kože u kućnim uslovima i na taj način sprečiti iritaciju i urastanje dlaka.