Epilacija

Vaša koža – prirodni biser

Uz trajno i nežno uklanjanje malja, glatka, bez mana i doživotno mlada.

Trenutno najefikasniji i najnežniji način trajnog uklanjanja dlaka jeste fotoepilacija. U našem salonu koristi se Etoil IPL aparat najnovije generacije.

Od sada zaboravite na redovno čupanje, depiliranje i na torturu epilacijom uz pomoć igle. Dlake na telu smetaju i često predstavljaju ne samo estetski već i psihički problem. Želja mnogih žena i muškaraca, da se trajno reše dosadnih dlaka, može se ispuniti! Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji IPL aparata, mi smo u mogućnosti da Vam pružimo nežan i brz tretman za Vaš lep i negovan izgled.

Princip rada

Epil Combi Vam nudi brzu, sigurnu i nežnu metodu sa kojom trajno uklanjate neželjene dlake.

Vidljivo energetsko svetlo se pomoću IPL ručice aplicira na određeni deo tela. Dlaka koja u sebi sadrži pigment (melanin), apsorbuje svetlosnu energiju i pretvara je u toplotu, bez povrede kože. preko dlake ta toplota stiže do krvnog suda i koagulira folikul koji ga ishranjuje. Princip rada deluje samo na folikul dlake, nikako se ne oštećuje tkivo oko korena. Folikul dlake se selektivno uništava, tako da koren više nije u mogućnosti da stvara nove dlake.
Pre tretmana mi Vas savetujemo detaljno, diskretno i profesionalno. U zavisnosti od Vaših potreba, kože i maljavosti, izrađujemo Vam individualan tretman. Odgovaramo na sva Vaša pitanja i objašnjavamo svaki postupak u okviru tretmana.

Priprema za tretman

Molimo Vas da pre i tokom tretmana odustanete od depiliranja ili bilo koje vrste mehaničkog čupanja dlaka. To utiče na ciklus rasta dlake. Jedino brijanje ne remeti taj ciklus, tako da je to idealan način da se za vreme tretmana rešite dlaka.
Najmanje 4 nedelje pre tretmana izbegavati sunce ili solarijum. Regija kože sa tetovažom ili trajnom šminkom ne može se tretirati. Nepredvidive termičke reakcije mogu da promene pigment ili može doći do stvaranja ožiljka.

Procedura tretmana

Neposredno pre tretmana, oblast koja se tretira pažlivo se obrije, očisti i dezinfikuje.
U zavisnosti od regije, tretman traje od 10 do 60 minuta. Tokom tretmana nije potrebna lokalna anestezija. Jedan fleš koji traje milisekund, u zavisnosti od osetljivosti klijenta, oseća se kao blago peckanje. Posle samog tretmana može se pojaviti blago crvenilo, koje se vrlo brzo povuče i koža izgleda prirodno.

O čemu se mora voditi računa?

– Pre i posle tretmana izbegavati intenzivno sunčanje (solarijum).
– Izbegavati fotosenzibilne lekove.

Koje regije tela mogu da se tretiraju?

– Lice
– Ruke, pazuh
– Grudi, leđa
– Bikini zona
– Noge.

Prednost na prvi pogled

– Za Epil Combi stoji Vam na usluzi svetski i vodeći sistem za trajnu epilaciju.
– Tretman je precizan, brz, siguran i uspešan.
– Lokalna anestezija Vam nije potrebna.
– Posle Epil Combi tretmana, Vaše dlake su trajno uklonjene i osećate se bolje i oslobođeno.

Imate bilo kakvih pitanja ili želite više informacija o epilaciji?

Rado ćemo Vam se posvetiti, diskretno i kompetentno. Zakažite besplatan individualni informativni razgovor u našem salonu.
Naš tim Vas očekuje.

Kako raste dlaka?

Dlaka raste u različitim ciklusima. Da bi se trajno uklonila potrebno je više tretmana. Samo u fazi rasta (anagena faza) folikul može da se koagulira. Pošto se samo 10 do 20% dlaka nalaze u prvoj fazi, potrebno je da se tretmani u intervalima ponavljaju. U zavisnosti od regije tela, sastava dlaka, porekla, godina i hormona, potrebno je 4 do 6 tretmana u razmaku od 4 do 6 nedelja za tretmane na licu, a 6 do 12 nedelja za tretmane na telu. Svetle i paperjaste dlake (vellus), zbog nedostatka melanina koji bi absorbovao svetlost, ne mogu se ukloniti fotoepilacijom. Duži razmaci između tretmana (npr. odmor) nemaju negativan uticaj na rezultate.