Protetika nokatne ploče / trauma i hematom nokta

Protetika nokatne ploče predstavlja obnovu, popravku, korekciju, dodavanje i zaštitu nokatne ploče.

Postoje mnogobrojni načini da oštetite nokatnu ploču bilo na rukama ili nogama (udarac, skijanje, trčanje). Kao posledica toga može Vam nedostajati deo nokatne ploče ili mnogo češće ispod nokta će se pojaviti crna boja (hematom).

U našem salonu obezbedićemo Vam brzu i stručnu intervenciju koja će Vam omogućiti da se trenutno oslobodite bola uklanjanjem krvnog podliva ispod nokatne ploče.

U slučaju da je došlo do kidanja ili podizanja nokatne ploče uradićemo protetiku nokatne ploče medicinskom Unguisan  masom (kombinacija praha i fluida)po metodi nemačke firme Greppmayr koji će sprečiti infekciju, nepravilan rast nokatne ploče i bol.

Elastični materijal se nanosi na deo nokta koji nedostaje i tako se optički rešava problem na određeno vreme, najčešće nekoliko sedmica. Postavljanje je moguće ako je ostao bar mali deo nokta. Ako se nokat nakon toga prelakira “problem” uopšte nije uočljiv.

Protetika nokatne ploče kod drugih bolesti

Protetika nokatne ploče se izvodi i kod drugih bolesti koja za posledicu imaju nedostatak nokatne ploče.
•    deformisanih noktiju
•    hirurški odstranjenih noktiju
•    gljivično obolelih noktiju (Moramo napomenuti, da je kod gljivičnog oboljenja nokta – protetika predstavlja samo estetsko rešenje problema – za više informacija pogledajte lečenje gljivica)

Navedeni problemi stopala ne predstavljaju samo estetski nego i psihološki problem, a primena protetike nokatne ploče pomaže ljudima koji žele da hodaju bosi ili u otvorenoj obući.